vmware Citrix

مجازی سازی (Virtualization)

یکی از بزرگ ترین مشکلاتی که مدیران فناوری اطلاعات با آن روبرو هستند، تعداد بیش از اندازه سخت‌افزارهای سرویس دهنده تک‌کاره (purpose Server - Single) است. مهم ترین علت برای افزایش تعداد چنین سخت افزارهایی ناسازگاری برنامه های کاربـردی است که بر روی سرورهای مختلف اجـرا می شوند که در نتیجه آن، مدیران سیستم ترجیح می دهند که برنامه های کاربردی را بر روی سرورهای مجزا اجرا کنند. در ظاهر تعداد افزایش سرورها مشکل چندان بزرگی به حساب نمی آید به مرور زمان مشخص می‌شود که هزینه های سنگین پنهانی برای افزایش بی رویه سرورها باید پـرداخت گردد. هزینه های سخت افزاری، برق مصرفی سرورها، تجهیزات خنک کننده مرکز داده، مکانی که سرورها باید در آن نگهداری شوند و از همه مهم تر کارشناسان خبره‌ ای که وظـیفه مدیـریت سیستم‌ ها را چه از لـحاظ سخت افزاری و چه از لـحاظ نرم‌افزاری، بر عهده دارند، مدیران را مجاب می کند که تلفیق سرویس‌ دهنده‌ها (Server Consolidation) را به عنوان یک اصل بپذیرند.

Virtual Machines

مطمئن ترین روش برای Server Consolidation استفاده از تکنولوژی مجازی سازی (Virtualization) است. مجازی‌سازی امكان راه‌اندازی چند ماشین مجازی (Virtual Machine) را بر روی هر سخت‌ افزار فیزیكی فراهم می‌کند. هر یك از ماشین‌های مجازی می توانند دارای سیستم عامل خود باشند و آن را اجرا كنند. به این ترتیب با استفاده از مجازی‌ سازی می توان بر روی یك سرور و در یك زمان، چندین سیستم عامل (حتی ناسازگار با هم) را راه اندازی كرد که هر کدام از سیستم عامل‌ها یک برنامه کاربردی را اجرا می کنند.

  • استفاده بهینه از منابع سخت افزاری
  • مدیریت راحت تر و در نتیجه کاهش تعداد کارشناسان فنی لازم
  • عدم وابستگی ماشین های مجازی به منابع سخت افزاری
  • مجزا بودن ماشین های مجازی
  • Virtual Machines

    مزایای مجازی سازی

    تکنولوژی مجازی سازی (virtualization) باعث ایجاد ارزش افزوده در سازمان شده و مزایای بسیاری دارد. از جمله:
    1- صرفه جویی در هزینه های مستقیم و غیر مستقیم
    2- استفاده بهینه از منابع سخت افزاری سازمان و بالابردن بهره وری
    3- تجمیع سرویس های سازمان در یک یا چند سرور، که باعث ایجاد مدیریت متمرکز و امنیت بالا می شود
    4- تسریع در پیاده سازی سرویس های مختلف و ایجاد سریع سرویس های جدید در جهت افزایش کسب و کار سازمان
    5- پشتیبانی از سیستم ها و سرویس های قدیمی موجود در سازمان
    6- یکپارچه سازی منابع سخت افزاری سازمان
    7- ایجاد محیط های تست و گسترش سیستم ها بدون ایجاد وقفه و بدون داشتن ریسک
    8- پایین آمدن هزینه های نگهداری و نیروی انسانی Cooling , Powering
    9- ارائه ماشین های مجازی به جای ماشین های فیزیکی و اجرای سیستم عامل های مختلف روی یک هاست فیزیکی (High Availability)
    10- دسترس پذیری بالا
    11- بالا بودن ضریب امنیتی ماشین های مجازی

    انواع روش های مجازی سازی در شبكه

  • مجازی سازی سرور
  • تجمیع تعداد زیادی سرور فیزیکی در تعداد محدودی سرور فیزیکی (یا فیزیکی در مجازی). نرم افزار مجازی سازی سرور مابین سرور فیزیکی و سیستم عامل قرار می گیرد و اجازه می دهد چندین ماشین مجازی را بر روی سرور فیزیکی مشابه اجرا کنیم.

  • مجازی سازی دسکتاپ
  • جهت انتقال دسکتاپ کاربران نهایی از کامپیوتر شخصی به "فضای ابری" استفاده می شود. به کلامی دیگر، دسکتاپ کاربران نهایی، مجازی می شوند و آنها می توانند بوسیله مثلا تین کلانیت ها به دستکتاپشان دسترسی پیدا کنند. در این حالت سیستم عامل مورد استفاده از سخت افزار مستقل می شود و ازاین پس شما می توانید بر روی سیستمی که تا به حال قادر به نصب ویندوز7 نبودید این سیستم عامل را نصب نمایید.

  • مجازی سازی نرم افزار
  • این روش جهت بسته بندی نرم افزار به کار می رود. به واسطه این روش می توانید نرم افزار مورد نظر را در هر جایی که می خواهید استفاده کنید. نکته ی کلیدی در این روش تجمع کلیه ی فایل های نرم افزار در یک فایل اجرایی می باشد. در این روش فایل مورد نظر از سخت افزار مستقل می شود.

  • مجازی سازی Storage
  • این روش جهت مجازی سازی SAN storage به کار می رود.

  • مجازی سازی I/O
  • این روش جهت کاهش تعداد کابل های I/O مورد استفاده قرار می گیرد.

  • مجازی سازی شبکه
  • جهت ایجاد شبکه های مجازی داخل سرور به کار می رود تا موجب به پیوستن ماشین های مجازی به هم و شکل گیری Virtual Security Zone شوند. وقتی اکثر افراد (بخصوص کسانی که تازه به دنیای مجازی سازی پیوسته اند) به مجازی سازی فکر می کنند، اکثرا به مجازی سازی سرورها می اندیشند.

    مجازی سازی شبکه

    در بین محصولات مجازی‌ سازی محصولات شركت VMware در مقابل شركت‌های رقیب اصلی Microsoft ، Citrix و IBM بیشترین استقبال را بین  استفاده‌كنندگان از مجازی‌ سازی بدست آورده است. محصولاتی كه VMwareارائه كرده است دارای امكانات بیشتر و كارایی بالاتر بوده‌اند. بر اساس آمار، درصد استفاده از محصولات این شركت برای مجازی‌ سازی بیش از 70% می‌باشد.

    VMware Infrastructure

    معرفی نرم افزار VMware VSphere

    vSphere 5 بر پایه نسل قبلی محصولات مجازی سازی VMware ایجاد شده است. این نرم افزار کنترل بیشتری روی چگونگی اختصاص و استفاده منابع توسط ماشین های مجازی به مدیران شبکه می دهد. با وجود کنترل منابع پویا، دسترسی بالا، ویژگی های بی سابقه تحمل خطا، مدیریت منابع توزیع شده و ابزارهای Backup گیری، مدیران IT هر آنچه که برای پیاده سازی محیط مجازی حرفه ای از چند سرور تا هزاران سرور، نیاز دارند را در اختیار دارند.

    VmwareVSphere

    معرفی نرم افزار Citrix

    سیتریکس محصول نرم افزاری شرکت XEN می باشد. این محصول نتیجه ایده دسترسی نرم افزارها از طریق شبکه و اینترنت بوده است. این مهم از طریق پروتکل ICA صورت می گیرد و سیتریکس امکان دسترسی به نرم افزار را از این طریق برای کاربران راه دور فراهم می کند. اگر بخواهیم به طور ساده کارکرد سیتریکس را شرح دهیم باید بگوییم امکانات آن شباهت بسیاری به ترمینال سرویس (Remote Desktop) ویندوز دارد با این تفاوت که سیتریکس به جای دسترسی به دسکتاپ ویندوز، فقط خود نرم افزار را در اختیار کاربر قرار می دهد. با این برنامه شما می توانید تمامی نرم افزارهای تحت ویندوز و یا حتی تحت وب خود را بصورت متمرکز و مجازی در هر زمان و هر مکان در اختیار کاربران خود بگذارید. تنها با یک بار نصب برنامه های مورد نیاز روی سرورهای مرکز کامپیوتر شرکت یا سازمان، امکان استفاده همزمان تمامی کاربران دور و نزدیک فراهم میشود.
    متمرکز کردن برنامه ها و بانک های اطلاعاتی در مراکز کامپیوتر (دیتا سنترها) هزینه نگهداری و کنترل دسترسی ها را بطور چشم گیری کاهش میدهد و مسائلی مانند یکسان سازی اطلاعات (Replication) به گذشته تعلق خواهد داشت.
    برنامه سیتریکس بدون نیاز به هرگونه تغییر در سورس برنامه ها و یا ایجاد تغییر در ساختار فعلی نصب و ارتباطات شبکه ای، قسمت کلاینتی برنامه های سرور/کلاینتی را کاملا حذف می کند و کاربران تنها با داشتن یک مرورگر می توانند برنامه ها را اجرا کنند.

    Citrix

    سیستمهای مجازی سازی Citrix شامل:

  • مجازی سازی برنامه ها (XenApp)
  • مجازی سازی دسکتاپ ها (XenDesktop)
  • مجازی سازی سرورها (XenServer)
  • مزایای استفاده از Citrix

  • ارائه برنامه های ویندوزی از طریق وب به کاربران
  • ارائه برنامه های تحت وب به کاربران با امکانات اضافی
  • اضافه کردن لایه های امنیتی و load balancing به زیر ساخت تمامی برنامه ها
  • متمرکز کردن اطلاعات و بالا بردن ضریب امنیتی شبکه و داده های آن
  • کاهش هزینه سخت افزاری کاربران بدون نیاز به ارتقاء
  • شرکت ایده آل شبکه با سابقه درخشان و طولانی مدت خود در بازار IT آماده ارائه راه حل های متناسب با نیاز مشتریان محترم می باشد.

    لطفاً جهت کسب اطلا عات بیشتر و مشاوره با کارشناسان این شرکت، اینجا کلیک نمایید.